Řepná melasa

 

Melasa je zbytkový produkt vznikající při výrobě cukru z cukrové řepy. Vylisováním cukrové řepy vznikne sladká šťáva, a ta se pak vařením koncetrnuje. Cukr postupně krystalizuje a odstřeďováním se odstraňuje. Tím se snižuje podíl cukru v melase. Melasa obsahuje 47 - 55% cukru, který již není schopen pro velký obsah příměsí vykrystalizovat. Barva melasy je hnědá až černohnědá. Chuť je nasládlá, konzistence hustá, vyjímečně se v melase mohou objevit krystalky cukru. Na požadovanou koncentraci se ředí vodou.

Melasa se používá k doplnění energetické hodnoty krmné dávky různých druhů zvířat, nebo k výrobě krmných směsí.

 

Melasa 50%

 

 

Melasa 42%

 

 

etiketa melasy

etiketa melasa.jpg

etiketa melasa.jpg

Andone s.r.o., Cihelna 420, 588 13 Dobronín, Česká republika, IČ:292 18 381, DIČ: CZ29218381
email: info@andone.cz, www.andone.cz, office: Bc. Eva Bruzlová mob:00420 773 699 312
Zapsán v obchodním rejstříku vedeného Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 66553